Fájdalomcsillapítás alternatív módjai

Menstruációs fájdalom: Mielőtt a gyógyszer lenne a megoldás

Az első menstruáció sokszor teljesen váratlanul éri a fiatal hölgyeket. Azt gondolnánk, hogy manapság már a fiatalok nagy része mindent tud erről a kérdésről. De hiába, hiszen a tapasztalat tanít meg minden nőt a saját testének működésére.

Mit tegyünk, ha fáj a fejünk?

A fejfájásnak rengeteg oka lehet, egyben viszont mindenki egyetért, hogy amint lehet, szabaduljunk meg tőle. Sajnos bármikor ránk törhet a fájdalom, kellemetlen perceket vagy akár napot is okozhat. Adjunk magunknak egy utolsó esélyt, hogy enyhüljön a makacs fájdalom. Ha ez nem sikerül, akkor jobb, ha fájdalomcsillapítót veszünk be.

Jóga

A jóga az egyik leghatékonyabb mozgás- és filozófiai rendszer. Alapelve, hogy az ember természetes állapota az egészség, a harmónia és a teljesség. A gyakorlások során e természetes állapothoz vezet vissza bennünket. Maga a jóga inkább a fájdalom kialakulásának megelőző módszere lehet, bár vannak ászanák, (jógapózok) melyek segítenek egyes fájdalmak elmulasztásában is. A modern városi ember számára az egyik legfontosabb dolog napjainkban a stresszoldás, a testi-lelki egészség megőrzése vagy éppen megteremtése.

Masszázs, Manuálterápia, Gyógymasszázs

Gyógymasszázs élettani hatásai

Gyógymasszázst nem orvos végzi, hanem az erre kiképzett szakemberek, masszőrök. Számos egészségügyi problémára jótékony hatással van, képes akár a fájdalmat is megszüntetni.

Mit tegyünk, ha beüt a fránya fogfájás?

Nem sok olyan fájdalom van, mint a fogfájás, mely ennyire alattomos, kiszámíthatatlan, lüktető, éles, vagy mondhatni bármilyen lehet. Nincs is olyan ember, aki ne ijedne meg tőle.  De mikor mit kezdjünk vele?

Alternatívák a mozgásszervi fájdalmak kezelésére

A mozgásszervi fájdalmakra jellemző, hogy bármennyire nagy és kiterjedt is a fájdalom, az eredete és kiindulási pontja egy picike szövet gyulladása. Idegi kilépési hely, nyáktömlő, ínhüvely, ín tapadási pont. A fájdalmakat lehetséges gyógyszerrel csökkenteni, de mellette manapság egyre több alternatív megoldás is kínálkozik, melynek hatása hosszabb távon kiválóan kiegészíthetik a gyógyszeres kezelést

 

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!