FÁJDALOM

TUDÁSTÁR

 

 

Menstruációs fájdalom

A havonta rendszeresen visszatérő menstruációs fájdalom nők millióinak okoz fájdalmas, nehéz napokat. A melegvizes palacktól a relaxációs tornán át a „magzat pózba” való kuporodásig hajlandóak vagyunk bármit megtenni, csak hogy a nehéz napok valahogyan enyhüljenek.

Fejfájás

Az egyik leggyakoribb fájdalom, amit életünk során többször, többféle képpen is megtapasztalhatunk, a fejfájás. A fájdalom lehet szúró, feszítő, tompa vagy lüktető, akár bénító, szeretnénk minél hamarabb szabadulni tőle.

Mozgásszervi fájdalom

A mozgásszervi fájdalmak esetén első körben fájdalomcsillapító krémet, gélt tanácsolnak a probléma kezelésére, de szerencsére létezik sokkal praktikusabb, modernebb formája is a fájdalomcsökkentésnek: gyógyszeres tapasz formájában.

Fogfájás

A fogfájás az egyik legkellemetlenebb fájdalom típus, amit mielőbb csillapítani akarunk. Legyen lüktető, hasogató, szúró, nyilalló, szeretnénk mielőbb megszüntetni. Az okokat tekintve sokszor gyulladás áll a háttérben, ezért javasolt első körben gyulladáscsökkentő hatással is bíró fájdalomcsillapítót választani, míg az orvoshoz érünk.

Mozgásszervi fájdalom

Szerencsés, aki nem tapasztalt még mozgásszervi fájdalmat az élete során – legyen bármilyen idős, vagy fiatal. Eleinte csak egy-egy enyhébb rándulás, ficam okozhat kellemetlen, fájdalmas perceket az életünkben, majd egyre gyakrabban, élesebben, hosszabban érezzük az idő előrehaladtával a problémákat.

Akut és sport sérülések

Nem kell profi sportólnak lennünk ahhoz, hogy valamilyen sérülés érjen bennünket. Elég egy rossz mozdulat és akár napokig, hetekig tartó fájdalom keserítheti meg a mindennapjainkat. Ilyenkor erős, hatékony fájdalomcsillapítót keresünk, ami folyamatosan, egész nap csillapítja az éles fájdalmat, mielőbb megszűnteti a panaszokat.

 

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!